Krämig Potatissoppa

Receptmakare: Eleonor Schütt och Margareta Andersson
Foto: Björn Tesch

Skriv ut receptet

När hösten nu gjort sitt intåg och det är kallt ute är det extra gott med en värmande soppa. Detta är en krämig och god variant av potatissoppa med lite spenat i som ger soppan en mustigare smak. Känns den för krämig, späd med lite vatten.

Instruktioner

1. Skala och skiva potatis och lök tunt.
2. Fräs potatis och lök i rapsolja några minuter.
3. Tillsätt vatten och buljongtärning och låt koka ca 15 minuter.
4. Vispa eller mixa soppan slät.
5. Tillsätt mjölk, grädde och spenat.
6. Smaka av med salt och tabasco.
7. Tillsätt broccolibuketter och låt soppan koka upp.

Ingredienser

Recept för 4 portioner

  • 500 g potatis, välj King Edward, Fontane eller varför inte Mandelpotatis
  • 1 st (100 g) gul lök
  • 4½ - 5 dl vatten
  • 1 st grönsaksbuljong
  • 1 dl mjölk
  • ½ dl matlagningsgrädde
  • 120 g spenat,hackad
  • 1 krm tabasc
  • 3 krm salt
  • 80 g broccoli