Öppna sidomeny
Fler Nyheter & Evenemang

Potatis i tiden i Sveriges Radio P4 Halland

Så ska potatisen bli ännu mer populär. Intervju med AnnaKarin Hamilton, Svensk Potatis, om nya hemsidan ”Potatis i tiden”.
Lyssna på intervjun.

Vi önskar er en riktigt Glad Påsk!!

Påsken är liksom julen en stor mathögtid då vi får njuta av efterlängtad ledighet och påskmat som potatis, ägg, sill, lax, lamm och goda desserter på påskbuffén. Låt dig inspireras till många härliga potatisrecept som du finner under ”Recept”.

Ny hemsida Potatis i tiden

Nya hemsidan www.potatisitiden.se är nu klar. Ge er in i potatisens fantastiska värld och läs om potatisens historia, lantsorter, anekdoter från olika regioner och inspireras till att laga till nya rätter från historiska eller moderniserade recept.

Passion för Mat – Göteborg

På söndag kl 13 kommer Eleonor Schütt, Hushållningssällskapet, och Svensk Potatis att prata potatis under temat ”Hållbara rester – potatis hela vägen” på Passion för Mat i Göteborg. Välkomna dit! Vi bjuder på Potatiskladdkaka, inte Mandelkakan som på bilden!

Studie om potatisens förtäfflighet – igen!!

Ny studie från Skottland där den senaste forskningen tyder på att potatis kan spela en viktig roll för att hjälpa till att bekämpa allt från hjärtsjukdomar till cancer och stroke och nu verkar den även kunna avvärja demens.